FAMILIERECHT

In Nederland is het familierecht onderdeel van het burgerlijk recht dat zich bezighoudt met alle facetten van het leven, van (voor) de geboorte tot (na) de dood. Ook het erfrecht kan, weliswaar als apart onderdeel, onder het familierecht vallen. Het familierecht betreft zowel materiële als immateriële belangen die in veel gevallen gepaard gaan met sterke emoties door doelstellingen en ethiek die soms recht tegenover elkaar staan. Onderdelen van het familierecht zijn bijvoorbeeld naamswijziging, het gezag over kinderen, echtscheiding, huwelijkse voorwaarden, boedelverdeling en alimentatie.

NALATENSCHAP

Het overlijden van een dierbare is een emotionele gebeurtenis. Naast de emoties spelen er vaak veel vragen bij de nabestaanden.

ECHTSCHEIDING

Een op de drie huwelijken strandt en er gaan jaarlijks heel wat samenwonende stellen uit elkaar. Bij een scheiding moet er veel geregeld worden.

HUWELIJKSE VOORWAARDEN

U kunt een hoop problemen achteraf voorkomen door de zaken voor het huwelijk in goed overleg te regelen in huwelijkse voorwaarden.

(LEVENS)TESTAMENT

Het levenstestament is een testament waarin u zaken regelt voor het geval u nog leeft, maar al dan niet tijdelijk, niet meer in staat bent uw eigen belangen te behartigen.

Uiteraard kunt u bij mij terecht voor een advies op maat. Of het nu gaat om een nalatenschap, huwelijkse voorwaarden, een (levens)testament of de afwikkeling van een afscheiding, ik sta graag voor u klaar.

Tot mijn cliënten reken ik zowel particulieren als ondernemers. Voor zover nodig kan ik deskundigen inschakelen uit mijn netwerk van advocaten, fiscalisten, accountants en notarissen van andere disciplines.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.